זוהי הזמנה לתושבים ותושבות המתגוררים בבניינים משותפים ומעוניינים להרחיב את הקשרים עם השכנים; לנצל ולטפח את השטחים המשותפים; ליזום ולפעול ביחד במרחב הבניין, לטובת יצירת סביבת חיים נעימה ובריאה וקידום אורח חיים מקיים.
הצטרפו אלינו לקורס בן שישה מפגשים בו תוכלו לקבל ידע וכלים מעשיים על מנת להפוך את הבניין שלכם לבר קיימא. נלמד צעדים פשוטים ויומיומיים לשדרוג סביבת המגורים באמצעותם ניתן לחסוך בעלויות המחיה; לטפח מרפסת פורחת או גינה משגשגת; לתקן במקום לזרוק; לחזק את הקשרים עם השכנים; להשתמש בחומרים בריאים ויעילים בשיפוץ ובסביבת המגורים.
להלן פירוט המפגשים:
קיימות
בפתח הבית
מפגש מס׳ 1
-
מערכות יחסים בבניין
-
מה זה בכלל קיימות?
-
משבר האקלים והעיר
-
איפה זה פוגש אותנו ביומיום
-
מחזור זה (לא) כל הסיפור
-
עקרונות כלכלה שיתופית/מעגלית
-
תיקונים קלים
מפגש מס׳ 2
מתייעלים וחוסכים
הבית הירוק
מפגש מס׳ 3
-
צעדים פשוטים להפיכת הבית לבריא, יעיל וחסכוני יותר
-
איך עושים שיפוץ ירוק?
-
היכרות עם בניה ירוקה והתקן לבניה ירוקה
-
אדניות, מרפסת וחצר אקולוגית
-
גידול מזון בעיר
-
טיפים לגידול צמחים בבית
-
החשיבות של קרבה למרחבים צומחים
(גינות גדס)
מרחבים צומחים
מפגש מס׳ 4
סיפור המקום
מפגש מס׳ 5
-
סיור אדריכלי בבניין/שכונה
סיום והתחלה
מפגש מס׳ 6
-
היכרות עם יוזמות קיימות בשכונה אליהן
ניתן להצטרף -
חלימה וקידום יוזמה בבניין
-
הכנת חפץ/רהיט לשימוש הבניין
שנעדכן אותך על פתיחת הקורס הבא?
הקורס בהובלת אדר׳ ענת לוי, מנהלת תוכנית בית.בניין, מטעם בית ליבלינג והרשות לאיכות סביבה וקיימות, וכן בהשתתפות רכזי התחומים העירוניים ויועצים נוספים.
לבירורים נוספים ושאלות מוזמנים לפנות אלינו במייל:
תקופת השהות שבסיומה החלה העבודה על התערוכה, כללה טכניקות שונות של התבוננות ותיעוד הבניין מזוויות שונות: מאפייניו הפיזיים, שאלות בנוגע למרחבים פרטיים ומשותפים ומפגש עם דייריו לצד לימוד קבוצתי של תמות מרכזיות - קיימות כאורח חיים, אקטיביזם אמנותי ותפיסת
המגורים בעיר.
תערוכות עבר
התערוכה בית.בניין ביקשה להרחיב ככל האפשר את מושג הבניין, להתבונן בו כתופעה, בדומה להתבוננות הטבעית שלנו במושג הבית. התבוננות מחודשת בבניין, בדייריו ובסביבתו, היא הזדמנות למערכות יחסים חדשות, למגוון ולעושר היוצרים אקו-סיסטם שלם; יחידה עירונית משמעותית המשתכפלת ומרכיבה את בית הגידול העירוני.
תערוכה קבוצתית זו התגבשה במסגרת תוכנית רזידנסי, שהתקיימה ב"דירה" בבית ליבלינג וליוותה את התוכנית העירונית "בית.בניין", שהתקיימה בבנייני מגורים ברחבי העיר. בדרכם להרחבת מושג הבניין מצאו עצמם היוצרים עוברים קודם כל דרך הממד הביתי-אישי, הן בבחינת מרחבי המגורים הפרטיים שלהם, והן בחקירת וגילוי הדירה ששהו ופעלו בה במשך כמה חודשים.