top of page
לחיות בעיר (ולא בזום) – קייטנות פסח לילדים
לחיות בעיר (ולא בזום) – קייטנות פסח לילדים

יום ב׳, 29 במרץ

|

בית ליבלינג

לחיות בעיר (ולא בזום) – קייטנות פסח לילדים

ילדים מוזמנים לשבוע סדנאות ״לחיות בעיר״, לאמנות, עיצוב ואדריכלות, שיתקיימו בחופשת הפסח.

הרישום נסגר, מוזמנים להגיע על בסיס מקום פנוי
בחזרה לאתר

זמן ומיקום

29 במרץ 2021, 8:30 – 01 באפר׳ 2021, 13:00

בית ליבלינג, אידלסון 29, תל־אביב–יפו

פרטי האירוע

שני עד חמישי, 29/03/2021-01/04/2021, בשעות 8:30–13:00

הסדנאות מתאימות לילדים בגילים 9-12

ילדים מוזמנים לשבוע סדנאות ״לחיות בעיר״, לאמנות, עיצוב ואדריכלות, שיתקיימו בחופשת הפסח. בכל יום נקיים שתי סדנאות אותן ידריכו יוצרות מבית הספר של העיר. הסדנאות מפתחות התבוננות וחשיבה אסתטית על חיי היומיום שלנו ומחקר פעיל של יחסינו עם המרחב - מהבית ועד העיר - באמצעות התנסות באדריכלות, עיצוב, מלאכה ואמנות. הסדנאות מעודדות אקטיביזם, הרגשת שייכות למרחב ופיתוח כלים למחקר עצמאי. לחיות בעיר מזמינה את המשתתפים להתבונן בעיר מגוריהם, להבין לעומק איך הם ואחרים חווים את המרחב, כיצד הוא משפיע עליהם ואיך הם פועלים בו. תוכנית הלימוד ״לחיות בעיר״ שנלמדת בבתי ספר ברחבי תל־אביב–יפו, פותחה עם מנהל החינוך של עיריית תל־אביב–יפו.

↙ לחצו כאן למידע על סבב נוסף של סדנאות שיערך בשבוע הראשון של חוה״מ פסח בתאריכים 21/3/2021–25/4/2021

סדר היום

  • סדנה ראשונה: 8:30–10:30
  • הפסקה: נא להצטייד בארוחה קלה (בבית ליבלינג פועל בית קפה)
  • סדנה שנייה: 11:00–13:00

סדנאות לדוגמה

  • התבוננות: לכל אחד מאיתנו יש נקודת מבט שונה על סביבת מגורינו, שאותה אפשר לפתח באמצעות התבוננות. בסדנה נתנסה ברישום ממגוון נקודות מבט מפתיעות, נשחק ב״מצלמה אנושית״ ולסיום, נציג את העבודות המתארות היבטים שונים של אותה מציאות. התבוננות מאפשרת לנו לעצור לרגע, לחשוב לעומק, לשים לב לפרטים ולגלות דברים חדשים על עצמנו ועל המציאות שסביבנו. רגעים כאלה נדירים בחיי היומיום וכדאי להקדיש להם תשומת לב מיוחדת, שתסייע לנו לפתח חשיבה יצירתית-אסתטית על העולם והסביבה. כלים מעולם האמנות, האדריכלות והפרפורמנס מפתחים יכולות כאלה ומניעים אותנו לפעולה.
  • הבניין שלנו והעיר: רוב תושבי העיר גרים בבנייני דירות. בסדנה נכין דגם של בניין ונתנסה יחד בתכנון עירוני. נדבר על ההבדל בין מרחבים פרטיים וציבוריים, רחובות ומגדלים וננסה להשיב על השאלה מדוע אנחנו גרים בבניינים? מיליארדי בני אדם חיים בעולם, ורובם מתגוררים כיום בערים. הבניין מאפשר ליותר אנשים לגור בפחות שטח, אבל בו בזמן, המרחב הציבורי מצטמצם. המגמה הזו מעוררת שאלות על עתיד העיר: האם נמשיך לגור בבניינים? האם אנחנו רוצים לגור יחד או שזו המציאות שלנו?
  • הגוף והעיר: נבחן את הקשר והיחס שבין גוף האדם לבין מבנה ותפקוד העיר: קשר פיזי, רגשי ומטאפורי. נלמד על עבודות אמנות שבוחנות יחסים אלה, נסמן על מפה את המקומות שחשובים לנו בתל אביב-יפו וניצור מפה משלנו ובה נמקם את לב העיר עצמו את העיניים ותנו לעצמכם לרחף בשמי העיר. הביטו בה מלמעלה, דמיינו את גופכם נפרש ונמתח לאורכה ולרוחבה. הגוף האנושי והעיר עובדים יחד ולחוד. העיר מלאה בהיסטוריה אנושית: במקומות שבהם גרו, אהבו, פסעו ולמדו אנשים ועשו דברים לראשונה בחייהם.
  • המעגל והכיכר: נתבונן על מקומו של המעגל בעיר. מה מיוחד בצורה הזו? היכן אנחנו נתקלים בתנועה מעגלית? בסדנה נתנסה בשרטוט מעגלים ללא מחוגה, ונתמקד באחת הכיכרות העירוניות העגולות המוכרות ביותר: כיכר דיזנגוף. לאחר מכן נתכנן כיכר בטכניקות שונות: שירה, טקסט, ציור ורישום. המעגל הוא צורה גיאומטרית מופשטת, שיוויונית ובעלת תנועה אינסופית, שמופיעה בחיינו בהקשרים שונים - החל מפיצה ועד לתצורתה העירונית ככיכר. האם יש משמעות לצורה העגולה בעיר, מה מציעה לנו הכיכר במציאות ובדמיון?
  • הסרגל והעיר: האם העולם מתאים למידות שלנו? בסדנה נכין סרגל מתקפל מעץ באורך הגוף שלנו, נלמד על הפרופורציות של גוף האדם ונצא למדוד את העיר ביחס לגוף שלנו. גשו אל החלון: כל מה שאתם רואים שורטט ותוכנן על ידי בני אדם. תל אביב נבנתה בעזרת מטר, סרגל וכלי מדידה נוספים, אבל האם מידותיה תואמות את שלנו? המידות הראשונות שהמציא האדם היו האמה, הזרת, הרגל - כלי המידה שהיו נגישים באופן אינטואיטיבי וסייעו לנו ללמוד על עצמנו, על העולם ועל האופן שבו אפשר להתאים את סביבת המחייה לצרכים. אנחנו רוצים ללמוד על העיר ועל הקשר שלנו אליה דרך גופנו ובעזרת כלי מדידה שייצרנו בעצמנו.
  • האור מגיע מהחלון: אור השמש מחבר בין החדר שלנו לבין העולם שמחוצה לו, ומאפשר לנו לראות ולהיראות. בסדנה נבנה דגם של החדר שלנו, נבחן את כניסת האור דרך החלונות הממוזערים ולסיום, נציב אותו מול השמש על גבי מפת תל אביב-יפו שעל גג בית ליבלינג. החדר שלנו מואר אחרת בכל שעה ביום. האור מגיע ממערכת השמש שבחלל החיצון דרך החלון. נעסוק באור השמש ונוכחותו המשמעותית בחיינו ונמקם את עצמנו ביחס לשמש בסביבה הקרובה והרחוקה.
  • העיר כקומפוזיציה: האם קומפוזיציה היא דבר מקרי או יצירה מאורגנת? בסדנה ניצור קומפוזיציות שונות בדו ותלת מימד ונשתמש בגוף שלנו במסגרת עבודה קבוצתית ועצמאית. נשחק ונשתעשע עם שינויים ביצירה, שיכולים להפוך את משמעותה, ונתעד ברישום וציור. אנחנו מוקפים ונמצאים בקומפוזיציות שונות בכל רגע בחיי היומיום: ברחוב, באמנות ואדריכלות, ביחסים שבין הקווים והצורות שסביבנו ואפילו באופן שבו מסודרים החפצים בבית. ההבנה שהדברים אינם קבועים ומוגדרים מראש, שמישהו מחליט כיצד הדברים מאורגנים והמישהו הזה יכול להיות אנחנו, פותחת בפנינו את האפשרות להשפיע ולשנות את המציאות.
  • פנזין עירוני: בסדנה ניצור פנזין, מדריך אלטרנטיבי לתל אביב, ונתנסה בטכניקות קולאז׳ אופייניות בעזרת גזרי עיתונים, ניירות צבעוניים, הדפסים וכתב יד. פנזין הוא אמצעי ביטוי עצמאי למחקר והתבוננות, יצירה שיכולה להכיל בתוכה שלל מדיות: שירים, סיפורים, מאמרים, איורים, ציורים, גרפיקה, קומיקס, צילומים, קולאז׳ים ועוד. הפנזין הוא כר נרחב לדמיון, מדיום לא מחייב ולא מהוקצע להבעת מחשבות, רגשות, חלומות, פנטזיות או תסכולים, שמאפשר להביע ולמחות נגד כל מה שמפריע - מקום שבו הכל מותר.
  • המפה והאפיקומן: משחק חפש את המטמון ברחבי הבניין, נתנסה בהכנת מפה וחיפוש אחר האפיקומן של בית ליבלינג. מפה מתארת סביבה ואת החיים שלנו במרחב. מפה גם מייצגת את והשליטה במרחב ונקבעת מנקודת מבט אישית וזמנית.אך עוד לפני היותה של המפה ייצוג גרפי, מפה היא היא רעיון ודרך חשיבה של כל אחד מאיתנו. 

כרטיסים

  • השתתפות שבועית ימים ב-ה

    הזינו כמות להרשמה

    ‏480.00 ‏₪
    המכירה הסתיימה

סך הכל

‏0.00 ‏₪

שיתוף

bottom of page